Skvelá android aplikácia na sledovanie predpovede počasia na 2 až 10 dní.

Predpoveď počasia pre 1030 obcí a miest cez jednoduché a intuitívne ovládanie. Vyhľadávanie v miestach a taktiež možnosť si pridať miesto ku svojím obľúbeným.

Také jednoduché až geniálne 🙂

Numerický model ALADIN je jedným z hlavných podkladových materiálov pre krátkodobú predpoveď počasia na SHMÚ.
Meteogram zobrazuje podrobnú predpoveď časového vývoja teploty, oblačnosti, atmosférických zrážok, tlaku vzduchu, rýchlosti a smeru vetra pre daný geografický bod vypočítanú modelom ALADIN. V grafoch na horizontálnej osi je čas (deň a hodina dňa v UTC) a na vertikálnej osi hodnoty daného prvku. Meteogramy sú dostupné pre viacero bodov s časovým krokom 1 hodina na 72 hodín dopredu.
Epsgram je vlastne meteogram zložený z niekoľkých po sebe idúcich predpovedí modelu ALADIN. Každá predpoveď začína v inom čase, ale obdobie platnosti predpovedí je zhodné. Keďže model ALADIN je počítaný 4-krát za deň až na 72 hodín dopredu, vznikne takáto 48-hodinová predpoveď, kde sa prekrýva až 5 rôznych integrácií modelu (tzv. ansambel). Z toho, aký rozptyl tieto predpovede majú sa dá posudzovať pravdepodobnosť realizácie daného vývoja počasia. Väčší rozptyl znamená väčšiu neurčitosť. Na jednotlivých grafoch je zobrazená aj priemerná hodnota a hodnota z najčerstvejšej integrácie modelu ALADIN.

SHMUdroid SHMUdroid SHMUdroid
Konio Systems
Verzia 1.0.3 (23. 5. 2012)
Veľkosť 106 kB
2.1+

Martin Šturcel

Len taký obyčajný človek plný chýb, nedokonalostí...🖕

1 Comment

Pt · 26. júla 2012 at 18:36

Používal som GO Weather aj AccuWeather, ale vyskusam aj toto…

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *