„Beta“ označuje testovaciu verziu pred ostrou verziou aplikácie.

Testeri aplikácií to majú opäť o niečo jednoduchšie. V aplikácii Obchod Play sa začala zobrazovať karta Beta v časti Moje aplikácie a hry.

Mne sa spomenutá karta začala zobrazovať len od dnešnej noci aj keď samotná funkcia na svete je už vyše dvoch týždňov. Spomenutá funkcia sa mi páči najmä preto že mám pekne spolu všetky aplikácie kde participujem ako tester. Teda tých beta verzií aplikácii ktoré sú šírené cez obchod play a sú verejné. (To prečo mám špeciálnu ikonu s písmenom B a skúmavkou vo Waze nechám na vašej fantázii 🙂 )

Waze Beta tester

Zároveň v pri samotnej aplikácii je zvýraznené že ide o testovaciu verziu. Keďže v minulosti sa to dalo odlíšiť len podľa čísla vydanej verzie v obchode play. Len máloktorí vývojári píšu changelog do popisu čo sa zmenilo. Takže ani niekedy nebadať že vyšla nová verzia. Najmä kedy občas sa aktualizujú aplikácie v noci samé. Pri aktualizácii viac ako 4 aplikácii už v zozname ani nieje vidno ktoré to app boli aktualizované.

Označenie (Beta) v názve aplikácie a text pod tlačidlami s oznamom.

Označenie v názve aplikácie a text pod tlačidlami s oznamom.

V samotnom zozname mi chýba jedna aplikácia v ktorej som testerom. Neviem kde je chyba prečo ju nevidím no možno časom sa objaví.

Priznajte sa koľko máte nainštalovaných testovacích aplikácií? Viac ako 5 alebo ani jednu? Ak ani jednu rozumiem že máte radi stabilné verzie, nemáte radi prekvapenia a v neposlednom rade že jednoducho neviete načo je dobré testovať a reportovať aplikácie.

Obchod play -> Moje aplikácie a hry -> BETA

Obchod play -> Moje aplikácie a hry -> BETA


Martin Šturcel

Len taký obyčajný človek plný chýb, nedokonalostí...🖕

1 Comment

V obchode Play pribudla záložka pre BETA aplikácie · 30. júna 2016 at 12:08

[…] Zdroj: sturcel.sk […]

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *