Už v tomto (Fotopríbeh: Šafran karpatský) článku som spomínal ako nafotiť prípadne spojiť jednotlivé nasnímané fotky do videa… No vtedy som ešte používal operačný systém (OS) Windows XP, už dlhšiu dobu som prešiel na iný OS a to Linux a konkrétnejšie Ubuntu 10.04 LTS, čím sa veľa vecí zmenilo.

Ako som spomenul v titulke, timelapse snímky alebo teda po slovensky časozberné snímky je úžasné sledovať a vytvárať. No ak máte OS Linux horšie je to s programovým vybavením ktoré to dokáže. Ak ste sa dostali až sem tak neodchádzajte a vyskúšajte nasledujúci postup. Je viac než jednoduchý žiadne zložité nastavenia…

Jednoducho vytvorte si priečinok, nakopírujte do toho priečinku fotografie ktoré chcete spoiť do videa a skopírujte tam aj tento skript. Spustite skript (v termináli), chvíľu počkajte a výsledok bude uložený v tom istom priečinku.

Odkaz na skript: http://goo.gl/9htXs

Ak chcete zmeniť počet snímkov za sekundu zmente parameter fps=9; na fps=25; alebofps=7;

Prípadne ak chcete zmeniť rozlíšenie výsledného videjka zmente width a height, nezabudnite aby výsledné video malo rovnaký pomer strán ako zdrojové fotografie….

Tipy a pripomienky na vylepšenie skriptu píšte do diskusie. Ďakujem

 

 

Výsledok môže vyzerať aj takto:

 

Konečná karma článku: 5,23 ; prečítané: 572 x


Martin Šturcel

Len taký obyčajný človek plný chýb, nedokonalostí...🖕

0 Comments

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *